skip to Main Content

Praktyczna nauka zawodu jest organizowana jako:

  • zajęcia praktyczne,
  • praktyka zawodowa,
  • nauka jazdy ciągnikiem, samochodem.

Całość kształcenia praktycznego organizuje i nad jej przebiegiem czuwa kierownik kształcenia praktycznego mgr Ewa Cichobłazińska, natomiast nad organizacją zajęć w klasie czuwa opiekun zajęć praktycznych.

Praktyczna nauka zawodu organizowana jest w następujących zawodach:

  • technik żywienia i gospodarstwa domowego,
  • technik technologii żywności,
  • technik rolnik,
  • technik agrobiznesu,
  • technik architektury krajobrazu,
  • technik turystyki wiejskiej,
  • technik żywienia i usług gastronomicznych.

Realizacja praktyk szkolnych odbywa się w następujących zakładach:

  • Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska,
  • Zakłady Piwowarskie,
  • Zakład Produkcyjny „Toska” Sp. z o.o.,
  • Top Farms Sp. z o.o.,
  • Stacja Doświadczalna Oceny Odmian,
  • gospodarstwa indywidualne,
  • Usługi Komunalne Sp. z o.o.,
  • Szkółka Roślin Ozdobnych – Gadzowice nr 51,
  • Gospodarstwo Ogrodnicze „Milin” – Ciermięcice nr 13,
  • Szkółka Drzew i Krzewów Ozdobnych Kędzierzyn-Koźle,
  • Gospodarstwo Ogrodnicze „Gorczyńscy” – Baborów,
  • stołówka szkolna,
  • Piekarnia PSS „Społem”,
  • Restauracja „Kurek”,
  • Restauracja „Zacisze”,
  • Firma Usługowo Handlowa „Ratuszowa”,
  • restauracja hotelu „Domino”,
  • Piekarnictwo Malik Jan
  • Piekarnia „Prassol”
  • Piekarnia”Keks”
  • Firma Handlowo-Produkcyjna Halina i Józef Kamińscy
  • Firma Handlowa „U Tomka” Tomasz Kopciuch
  • firma „New Farm Produce”” – Anglia.
Back To Top